Koos

Een korte samenvatting van mijn leventje… 10 december 1983 zag ik het levenlicht… blij was ik er niet mee en weigerde dus ook gelijk maar te huilen. Na een flink pak rammel van de dokter gaf ik het op. Ik groeide op in een flat op de Rijnmond. Daar werd ook mijn zusje geboren, het was voor mij een hele schok. Wat het meeste indruk maakte was dat dat “ding” zo vreselijk veel kon huilen en poepen. Toen werd het tijd voor het wat serieuzere werk, de peuterspeelzaal. Daar ontmoete ik Kees (al kan ik me er weinig van herinneren) waar ik nog steeds bevriend mee ben. Toen kwam de kleuterschool, geniale tijd! Ik heb daar heel wat vader en moedertje gespeeld met een vriendinnetje (naam vergeten). Toen kwam mijn eerste grote liefde…juffrouw Zwaan… na anderhalf jaar werd onze liefde wreed verstoord… ze was zwanger… niet door mij natuurlijk.
Toen werd het lang stil. De basisschool was een leuke tijd, rekenen en taal waren niet mijn sterkste vakken. Na 8 jaar Prins Mauritsschool ging ik dan eindelijk naar de Tuinbouwschool. Geweldig, vooral dat bloemsierkunst! Beetje kleien met oase, bloemetjes erin prikken, geweldig! Mijn lerares was niet zo gelukkig met mij, we maakte een dealtje: ik een 6,5 en ik liet mijn stukjes niet meer zien… Op de Tuinbouwschool kwam ik erachter dat Engels ook niet mijn vak is, helaas is het nooit verbeterd. Wiskunde was dan weer wel mijn vak, jammer dat ik er nooit iets me gedaan heb. Toen kwam het echte werk, op dringend advies van decaan Montsma ging ik administratie dan. Met een ruime 8 voor boekhouden moest het een eitje zijn. Helaas na 2 maanden liep ik een half jaar achter… dat werd dus niks. De school was toevallig een ICT opleiding begonnen, dit leek mij wel wat. Na een jaar werd de opleiding gestopt en mocht ik weer opnieuw beginnen. Na 4 jaar uit mijn neus eten was ik klaar en mocht ik me “medewerker beheer” noemen. Toen maakte ik een grote fout, ik solliciteerde bij Infotechnology en mocht gelijk beginnen als helpdeskmedewerker, dag vakantie… niks geen zomervakantie…Na één jaar had ik het daar wel gezien. De ICT was booming op dat moment, mijn CV stond nog geen uur online en Cooperit hing aan de lijn. Het klikte en in oktober 2006 ben voor ze bij Capgemini gaan werken. Waar ik tot heden nog met plezier werk.
 In 2002 kwam ik dan me echte grote liefde tegen, het gebeurde geheel onverwachts. Op vakantie in Kos met wat vrienden kwamen we Aafke met wat vriendinnen tegen. Na een paar dagen breed lopen en wat grote praat had ik dan eindelijk Aafke “veroverd”, een kusje op strand en voor je het weet heb je 3,5 jaar verkering en ging ik in het Efteling Hotel door me knieën voor Aafke… Het antwoord was snel gegeven en konden we op huizenjacht. Dat was nog een probleem, gelukkig kwamen we snel tot de conclusie dat Delft onze stad zou gaan worden. Een paar bezichtingen en biedingen later hadden we dan eindelijk een appartement! WV 249 wordt ons huis, 2 oktoberkregen we de sleutel en konden we het huis gaan verbouwen en verven…
Na 2 maanden ploeteren waren we eindelijk klaar, nou ja, we konden er in wonen. Op 15 december was onze grote dag, het was een prachtige dag! Een dag om nooit te vergeten!